Αρχική Σελίδα > Υποστήριξη > Αντιμετώπιση προβλημάτων

Αντιμετώπιση προβλημάτων

1. Πώς να κάνει ένα καθαρισμό και τεστ;

ANS: Καθαρό και δοκιμής: https://youtu.be/w_bjd4uEmRg

 

2. Πώς να καθαρίσετε το κεφαλή του εκτυπωτή με πανί;

ANS: Καθαρίστε την επιφάνεια της κεφαλής του εκτυπωτή με πανί: https://youtu.be/t7TBtY-f5Vk

 

3. Πώς να τραβήξει έξω από μελάνι αποσβεστήρες;

ANS: Τραβήξτε το μελάνι με σύριγγα από το αμορτισέρ: https://youtu.be/SbnXa1iDvpI

 

4. Πώς να ανταλλάσσουν οι αποσβεστήρες;

ANS: ΕXchange τα αμορτισέρ: https://youtu.be/3kkV7ye22js

 

5. Πώς να τραβήξει τον αέρα μέσα στο κεφάλι του εκτυπωτή τρύπα για να κάνουν το μελάνι έξω;

ANS: PUSH αέρα εκτυπωτή τρύπα το κεφάλι: https://youtu.be/kf7783erizs

 

6. Πώς να επαναφέρετε την προέλευση;

ANS: Επαναφορά προέλευσης: https://youtu.be/FiSzEO3TP1A

 

7. Πώς να τραβήξει έξω το μελάνι από το καπάκι;

ANS:  Τραβήξτε το μελάνι από το καπάκι: https://youtu.be/Ypl2BeJRan0

 

8. Πώς να ρυθμίσετε το πάνω καπάκι;

ANS: Ρυθμίστε το καπάκι για να καλύψει πλήρως την κεφαλή του εκτυπωτή: https://youtu.be/j0qY8yDjRaU

 

9. Πώς να εγκαταστήσετε μια νέα κεφαλή εκτύπωσης;

ANS: Re εγκαταστήσετε την κεφαλή του εκτυπωτή: https://youtu.be/n-C8SsEbXKA

 

10. Πώς να αλλάξετε το καπάκι;

ANS: Αλλάξτε το καπάκι: https://youtu.be/hkUTN3R7xrs

 

 

 

 

 

 

11: Ταχύτητα εκτύπωσης δεν είναι φυσιολογικό: Πάρα πολύ γρήγορη ή πολύ αργή

ANS: 1. Επιλέξτε το πλήκτρο MENU στο πίνακα ελέγχου, στη συνέχεια, βρείτε την επιλογή παρ. Παρακαλώ κατεβάστε ρύθμιση παρ. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί, παρακαλούμε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

 

12: εκτυπωμένη εικόνα δεν είναι σαφής.

ANS: 1.Καθαρίστε + δοκιμή, κάνετε έναν έλεγχο ακροφυσίων.

    2.Please έλεγχο της απόστασης μεταξύ του ακροφυσίου και την πλατφόρμα γυαλί αν είναι 2 χιλιοστά γύρω.

    3. Ελέγξτε την κεφαλή του εκτυπωτή εάν η πλήρης κάλυψη καπάκι.

 

13: PhotoPrint λογισμικό δεν λειτουργεί.

ANS: 1.Please ελέγξτε το εγχειρίδιο για να επιβεβαιώστε κάθε βήματα είναι η ακόλουθη

     διδασκαλίας ή όχι.

    2.Please ελέγχουν τη ρύθμιση της θύρας αν είναι σωστή ή όχι:  127.0.0.1

    Έλεγχος 3.Please εάν το λογισμικό στο on-line κατάσταση,(Dongle & amp? USB πρέπει να είναι                      συνδεθεί)

 

14: Έλεγχος ακροφυσίων είναι καλό, αλλά δεν μπορεί εικόνα εκτύπωσης.

ANS: 1. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο μηχανικός ρύθμιση της κατάστασης είναι σωστή.(ανατρέξτε στη σελίδα οδηγιών 38)

2.Media έλεγχος μέγεθος,UV4060 χρειάζεται να οριστεί σε 40 * 60 εκατοστά, UV6090 χρειάζεται να ορίσετε  60 * 90 εκατοστά.

3.Επιβεβαιώστε το πρόγραμμα οδήγησης είναι κανονική εργάσιμη

15: Μερικοί το χρώμα δεν μπορεί να εκτυπώσει.

ANS: 1. Καθαρίστε + δοκιμής, ελέγχου των ακροφυσίων πρώτη.

     2. Τραβήξτε το μελάνι με σύριγγα από αποσβεστήρα, δοκιμή καθαρά +

     3. Τραβήξτε έξω το μελάνι από το καπάκι για να ελέγξετε εάν υπάρχει πίεση.

     4. Αν είναι εύκολο να τραβήξει μελάνη έξω από την σωλήνα, παρακαλούμε να ρυθμίσετε το πάνω κάλυμμα για να  πλήρως καλύπτει την κεφαλή του εκτυπωτή.

 

16: ανεμιστήρας σταματά να λειτουργεί UV

ANS: 1. Παρακαλώ ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας UV υποδοχή τροφοδοσίας είναι εντάξει ή όχι .

     2. Ελέγξτε την τάση του ανεμιστήρα UV τροφοδοτικό αν είναι κανονικά.

     3. Ελέγξτε τα ρελέ ανεμιστήρα του σκάφους UV μετασχηματιστή παροχής ρεύματος αν είναι   φυσιολογικό.

 

 

17: UV LED φως στάσεων εργασίας.

ANS: 1.UV φως τάση τροφοδοσίας, εάν είναι κανονικά.

     2.UV φως πίνακα ελέγχου, αν λειτουργεί καλά.

 

18: Δεν μπορεί να κάνει την εκτύπωση, πρέπει να υπάρχουν Δεν μελάνι εκτυπώσετε.

ANS: 1.printer κεφαλάρι & amp? Κύρια σκάφους & amp? όλο το καλώδιο, αν συνδεθεί καλά.

     2.printer κεφαλάρι & amp? Κύριος του πλοίου, αν λειτουργεί καλά.

     3.Εάν το καλώδιο όλες λιμάνι έχουν τάση.

19: Η UV μελάνι δεν θεραπεύεται.

ANS: Παρακαλούμε ρυθμίστε τη φωτεινότητα UV πρώτα.

     Εάν και πάλι δεν θεραπευτεί, παρακαλούμε να ελέγξετε την UV LED.